Pelipaita nousi Kauhavan Jäähallin kattoon

Hela-Kiekon edustuksen pelinumero 8 jäädytettiin lauantaina

Antti Katteluksen pelipaita numerolla "8" nousi Kauhvan Jäähallin katon rajaan viime luantaina 20.9.2014.
Antti Kattelus (vas.) on Jarkko Kotalan mukaan esimerkki täydellisestä joukkuepelaajasta.

Kauhavan Jäähallissa koettiin lauantaina historiallinen hetki, kun korkealle katon rajaan nostettiin Hela-Kiekon edustusjoukkueen pelipaita. Kauhavalainen jääkiekkoseura jäädytti ensimmäisenä pitkän uran He-Kin riveissä numerolla ”8” pelanneen Antti Katteluksen pelipaidan. [Katso video]

– Tämän ensimmäisen suuren kunnianosoituksen halusimme antaa seuramme täydelliselle joukkuepelaajalle, joka on myös hyvä, aito kauhavalainen esikuva kiekkoileville lapsille ja nuorille, kertoo seuran puheenjohtaja Jarkko Kotala.

– Vuodesta toiseen, ja täytyy jopa korostaa, että pelistä toiseen Antti on nähty tunnollisesti kentällä. En muista, että Antti olisi ikinä valittanut tai vaatinut itselleen mitään. Henry Fräntilä muistaa kuinka pikkupoikana oli Antin apupoikana pukukopissa ojentelemassa varusteita, jotta saatiin armeijasta lomiensa aikana harkoissa ja peleissä käyvä mies nopeammin jäälle, Kotala jatkaa.

Ei se koko, vaan asenne

Kotalan mukaan Antti Kattelus on myös oiva esimerkki siitä, miten suuri merkitys asenteella on.

– Tiedämme kaikki hyvin, että Antti on kaveri, jota ei oltu koolla pilattu, Kotala sanoo jatkaen, ettei usko, että Hela-Kiekon piireissä kenelläkään olisi Antista pahaa sanaa sanottavana.

Seuran nimetty tähtipelaaja on itse yhä vaatimaton ja erittäin positiivisesti otettu saamastaan tunnustuksesta. – Tämä on suurinta, mitä seuralta voi saada, kommentoi Kattelus sanojaan vakaasti harkiten.

Katteluksen seuraedustus on päättynyt nelisen vuotta sitten. Plakkariin ehti kertyä lähes kolmenkymmenen vuoden aikana aikamoiset tilastot, kuin myös kilometrit seuran paidassa pelatessa. Erityisen tähtihetken sijaan täydellinen joukkuepelaaja itse haluaakin korostaa kaikkia niitä hetkiä ja vuosia, joita on saanut hekiläisenä elää ja kokea.

– Se on ollut kyllä kaikki yhtä hienoa aikaa, Kattelus toteaa, hetken jopa vakava ilme kasvoillaan.

Eikä sitä ole epäileminen.

Hela-Kiekon Leijona nro 1  #8 Antti Kattelus :: 315 ottelua :: 194 maalia :: 217 syöttöä :: 411 pistettä

Toimittajan kommentti:

Vuosikymmenet nyhtyristi aitoa peli-iloa

Antti KattelusItse muistan kuinka noin 25 vuotta sitten tämä kaveri palkittiin joukkueessaan ”Kauden Ilopillerinä” Hela-Kiekon silloisen kauden päätöstilaisuudessa, Suomen yrittäjäopiston (silloisessa) auditoriossa.

”Tuo koko joukkueeseen iloista energiaa – Antti Kattelus” – pienen pieni poika ponkaisi eturivin penkistä suu iloisessa anttimaisessa virneessä. Tämä hymy jäi mieleen. Hymy, joka ei ole hyytynyt. Todellakin hieno esikuva kauhavalaisille kiekkojunioreille niin isoille kuin pienillekin. Miksei myös vinkiksi juniorivanhemmillekin: nyhtyristi aitoa peli-iloa, kaikki nämä vuodet.

Annukka Hautamäki