Koronarajoitukset 2.12.2020 alkaen: Harrastustoiminnassa noudatettavia ohjeita

Alla Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin suositukset alueen harrastustoimintaan ja liikuntatiloihin. Kauhavan jäähalli suosittelee ohjeiden noudattamista.

ETELÄ-POHJANMAAN SAIRAANHOITOPIIRI / COVID-19 NYRKKI 2.12.2020

  • Julkisten ja yksityisten liikuntatilojen käyttöä suositellaan muutettavan seuraavasti:
    Aikuisten joukkueurheilun ja kontakti- ja kamppailulajien suositusta tauottamisesta jatketaan 21.12. asti.
  • Yli 20-vuotiaiden harrastustoiminnassa suositellaan, että ajalla 3.12. – 21.12. keskeytetään sisätiloissa tapahtuva joukkue- ja kontaktilajien harrastus-, ottelu- ja kilpailutoiminta. Suositus ei koske sellaista aikuisten harrastustoimintaa, jossa osallistujien turvavälit säilyvät tosiasiallisesti koko harjoituksen ajan.
  • Mahdollisuuksien mukaan harrastukset kannattaa siirtää ulos. Rajoitukset eivät koske yksilö- ja ryhmälajien maajoukkuetoimintaa, SM-tason ja 1-divisioonatasoista kilpailu- ja harjoittelutoimintaa sekä kansainväliselle huipulle tähtäävää ammattimaista harjoittelua.
  • Lasten ja nuorten harrastustoiminta voi jatkua turvaetäisyydet ja hygieniakäytännöt huomioiden. Ottelut ja turnaustoiminta suositellaan järjestettäväksi ilman yleisöä.
  • Kilpa- ja huippu-urheilun harjoittelu- ja kilpailumahdollisuudet turvataan sarjalisenssisopimukseen tai urheilusopimukseen perustuvalle ammattilaisurheilulle OKM:n määritelmän mukaisesti, maajoukkuetoiminnalle, Olympiakomitean tukiurheilijoille ja OKM:n apurahaurheilijoille.
  • Uimahallit, kylpylät ja yleiset saunat suositellaan suljettaviksi 3.12.-21.12.
  • Joukkue- ja kontaktilajien lajiluettelo on määritelty Olympiakomitean ja lajien kanssa ja lista löytyy sairaanhoitopiirin suositusten kohdasta.